Over mij

Ik ben Française en woon sinds 2002 in Gent, in het Nederlandstalige gedeelte van België. Als bio-ingenieur heb ik tien jaar in de waterzuiveringssector gewerkt. Ik ben zelfstandig vertaalster geworden door mijn passie voor taal en literatuur. In eerste instantie was ik gespecialiseerd in technische vertalingen. Daarna heb ik mij verdiept in het literair vertalen (NL>FR). Daarvoor behaalde ik in 2017 de accreditatie van het Vlaams Fonds voor de Letteren en het Nederlands Letterenfonds. Sinds 2015 ben ik lid van de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT). Bovendien schrijf ik al meerdere jaren fictie in het Frans.


Diensten

Ik werk voornamelijk samen met Franse en Belgische uitgeverijen, en Europese ondernemingen. Mijn bedoeling is om een professioneel antwoord te bieden op hun taalgerelateerde vragen op literair en technisch vlak.

Dankzij mijn ervaring als ingenieur ben ik in staat om de ideeën en de betekenis achter de woorden te begrijpen. Zo vertaal ik uiterst technische teksten op een correcte en begrijpelijke wijze naar het Frans van de specialisten.

Ik ben als literair vertaalster NL>FR (fictie, non-fictie, kinder- en jeugdliteratuur) geaccrediteerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en door het Nederlands Letterenfonds.

Vandaag heb ik een trouw klantenbestand opgebouwd en schaaf ik mijn specialisaties voortdurend bij. Mijn sterke punten? Kwaliteit, beschikbaarheid, responsiviteit, vertrouwelijkheid en betrouwbaarheid.

Technische vertalingen

Technologieën, biologie, chemie, waterbehandeling, energie, milieu, technieken ...

Handleidingen, technische fiches, verslagen, websites, presentaties, offertes, lastenboeken ...

Literaire vertalingen

Non-fictieboeken (biografieën, getuigenissen, kinderboeken, ... )

Tijdschriften: Septentrion, Yoga magazine, Happinez

Vertaalde boeken

Referenties

image01

Guillaume D., manager CreativeWords

Noëlle is een zeer getalenteerde vertaalster met vele facetten. Ze wil goed werk afleveren en garandeert een constant kwaliteitsniveau, zowel voor literaire als voor technische vertalingen, een bijzonder zeldzame eigenschap in de vertaalwereld. Ze is het toonbeeld van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, heeft aandacht voor de noden van de klanten en zet alles in het werk om hen tevreden te stellen. Noëlle is een allround professional die ik zonder enige twijfel aanbeveel.

image01

Karen Buyse - Waterwegen en Zeekanaal NV

Werken met Noëlle Michel verloopt heel vlot en aangenaam. De vertaalde teksten zijn uitstekend en ze houdt zich aan alle afspraken en deadlines. Een top samenwerking!

image01

Niels Dhaese, Sales Director Belgium – SUEZ Water N.V.

SUEZ doet een beroep op de diensten van Noëlle voor de vertaling van documenten met een sterke technische achtergrond. Deze werden steeds correct en binnen de opgelegde deadline vertaald.

image01

Pieter Vanderhaegen, redacteur, Borgerhoff & Lamberigts

Noelle is een vertaler die ik zonder enige reserves kan aanbevelen. Voor ons heeft ze enkele zeer uitdagende projecten met een scherpe deadline op een voortreffelijke manier aangepakt.

image01

Katrien De Vocht - KDV

Wij werken reeds enkele jaren samen met Noëlle en dit naar grote tevredenheid. Van de communicatie bij de start van een project tot de finale oplevering, Noëlle is stipt, flexibel en levert zeer kwaliteitsvol vertaalwerk. Ze is Française, maar kent het Nederlands ook door en door. Zo hebben Nederlandse bronteksten voor haar geen geheimen. Het is erg prettig en professioneel samenwerken. Een belangrijke meerwaarde voor ons technisch vertaalwerk: haar ingenieursinzicht. Een echte aanrader voor technische vertalingen naar het Frans, maar ook voor andere vakgebieden lezen haar teksten lekker vlot. Bedankt, Noëlle!

SF thriller: Viande

Viande, mon premier roman, est disponible en librairies, sur la boutique en ligne de LiLys Éditions et sur les autres sites de vente en ligne.

Contact opnemen

Hoppestraat 32, 9000 Gent, België

noelle.michel@outlook.com

+32(0) 486 87 11 10

BE0840 295 954